Implantologie Rotterdam

Implantologie Rotterdam is de expert op dit gebied en heeft alle tandartsen en technieken in eigen huis.

Wat zijn tandimplantaten?

Een implantaat is een kunstwortel tand geïmplanteerd in de plaats van een natuurlijke tand. Implantaten hebben de vorm van een schroef die wordt ingebracht in het kaakbot. Het implantaat bestaat uit drie delen: een titanium schroef, een opbouw dat uitsteekt boven het tandvlees, en een porseleinen kroon die wordt vervaardigd in het laboratorium en die over de opbouw wordt geplaatst. Er zijn hiervoor veel mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een klikgebit.

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Implantologie Rotterdam

Waarom zijn de implantaten van titanium, of van een legering met titanium?

Titanium is voorlopig het beste materiaal wat er voorhanden is om het bot rondom het implantaat te laten aanhechten. Titanium is duurzaam en de gevallen waarbij het materiaal niet aanslaat zijn te verwaarlozen.

Voor wie zijn tandimplantaten geschikt?
Mensen die om verschillende redenen één of meer tanden verloren hebben, of mensen met een kunstgebit zijn goede kandidaten voor implantaten. Belangrijk is dat u verder gezond bent, maar indien u aan een bepaalde ziekte lijdt of een ander gezondheidsprobleem heeft zoals suikerziekte of osteoporose, hoeft dat niet altijd te betekenen dat een implantaat bij u niet gaat lukken. Het komt echter wel in een minderheid van de gevallen voor dat het lichaam het implantaat verwerpt. (De kans dat een implantaat aanslaat is in elk geval 95%, en bij ons ligt dit nog iets hoger.) In deze gevallen proberen we het gewoon opnieuw. Het komt dan regelmatig voor dat het nieuwe implantaat wel aanslaat. Indien een patiënt bij ons komt met vele mislukte implantaten zullen we eerst een behandelplan voorstellen.

Hoe lang duurt het voordat mijn tanden op implantaten klaar zijn?
Zo kort mogelijk!

Doet implanteren pijn?
Onze patiënten vertellen ons dat ze geen pijn hebben gehad. Het valt ze meestal reuze mee. Pijn is echter relatief en verschilt van patiënt tot patiënt. De implantoloog zal al het mogelijke doen om het de patiënt zo makkelijk mogelijk te maken tijdens en na het implanteren. Natuurlijk gebeurt de ingreep onder verdoving. Er zijn verschillende soorten anesthesie, en het hangt af van de patiënt en van de behandeling welke soort verdoving er wordt gekozen.

De patiënt kiest hierin mee:

 1. Plaatselijke verdoving; dit is in de meeste gevallen voldoende.
 2. Sedatie; de patiënt neemt een kalmeringsmiddel voor de transplantatie. Hierdoor komt de patiënt in een roes.
 3. Intraveneuze sedatie; deze wordt alleen toegediend door een anesthesist. De hartslag en het zuurstofniveau in het bloed worden in de gaten gehouden.
 4. Algemene anesthesie (narcose); op verzoek van de patiënt. Ook narcose gebeurt onder toezicht van een anesthesist.

Wat een kost een implantaat bij jullie?
De kosten voor één implantaat inclusief abutment, techniek en kroon zijn bij ons zeer betaalbaar. Elders zult u veel meer kwijt zijn. Heeft u vragen over onze implantaten of over één van de andere behandelingen, graag contact opnemen.

Implantologie behandeling

Implantologie Rotterdam

Wat is implantologie?
Implantologie is het plaatsen van een tandimplantaat. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Implantologie Rotterdam de voordelen!

 • Alle specialisten onder 1 dak
 • Afspraken met alle bekende zorgverzekeraars
 • Geen wachtlijst
 • Binnen 1 dag een afspraak
 • Voorrangsregeling bij spoedklachten
 • Sterke en mooie tanden, ook binnen uw budget

In drie situaties is een behandeling met implantaten mogelijk. De eerste situatie is, als een enkele tand of kies ontbreekt. In dit geval plaatst een tandarts-implantoloog een kroon op een implantaat. Als er echter meerdere tanden of kiezen ontbreken, dan dient een brug op een of twee implantaten te worden geplaatst. Het derde geval omvat het plaatsen van een gebitsprothese op twee of meerdere implantaten ter vervanging van meerdere of alle ontbrekende tanden en kiezen. In dit laatste geval wordt een overkappingsprothese op de implantaten vastgeklikt, een zogenaamd klikgebit. Een klikgebit op een implantaat is uitneembaar, maar kronen en bruggen op implantaten zijn daarentegen permanent in een kaak bevestigd.

Voordat een implantaat kan worden geplaatst, dient echter aan een aantal voorwaarden te zijn voldaan. Zo kan er pas tot een behandeling worden overgegaan wanneer de kaak volgroeid is en er voldoende kaakbot aanwezig is voor de verankering van de implantaten. Belangrijk is ook dat zowel het kaakbot als het omringende tandvlees gezond zijn. Wanneer dat niet het geval is, dan dient het tandvlees eerst behandeld te worden.

Wanneer is een implantologie behandeling met implantaten mogelijk?

Bij Implantologie Rotterdam kan in principe bij iedereen met een volgroeid kaakbot vanaf 18 jaar. Voor het plaatsen van een implantaat is het van groot belang dat het kaakbot niet verder groeit. Voor een succesvolle implantologie behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:

U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten. Uw kaakbot moet gezond zijn.Het tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn. Is dat niet het geval, dan wordt dit eerst behandeld. U moet bereid zijn de aangebrachte voorzieningen goed te onderhouden.

De tandarts / implantoloog beoordeelt aan de hand van röntgenfoto’s of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. Tegenwoordig is het mogelijk nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar er te weinig van is. Implantologie Rotterdam is de expert op dit gebied en heeft alle tandartsen en technieken in eigen huis.

Nazorg bij implantalogie Rotterdam

Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controle door de tandarts zijn noodzakelijk nadat uw implantaat is geplaatst. De tandarts of kaakchirurg geeft aan wanneer hij u wil terugzien voor controle. De tandarts besteedt bij de controle aandacht aan:

 • De gezondheid van uw tandvlees.
 • De situatie van het kaakbot rondom uw implantaten.
 • Slijtage van de kroon, brug of prothese.Poets de pijlers en het tandvlees met een zachte tandenborstel en tandpasta

Nazorg bij tandimplantaten

Een goede dagelijkse verzorging bij de mondhygiëne en regelmatige controle door de tandarts zijn noodzakelijk nadat uw implantaat is geplaatst. De volgende punten dienen in de eerste periode aandacht te krijgen om in de toekomst geen hinder te ondervinden van het gebit.

Nazorg bij Implantologie Rotterdam bestaat uit

 • De gezondheid van uw tandvlees.
 • De situatie van het kaakbot rondom uw implantaten.
 • Slijtage van de kroon, brug of prothese.

Poets de pijlers en het tandvlees met een zachte tandenborstel en tandpasta

Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor uw klikgebit, kuntgebit reparatie en alle overige tandtechniek bij ons in Rotterdam.

Implantologie Rotterdam heeft een samenwerking met implantaten Rotterdam

Tandartspraktijk Dentia

Beukelsdijk 159A
3022 DE Rotterdam

010 244 9801
info@dentaldentia.nl

Routebeschrijving

Waarom kiest u voor ons?

Een moderne tandartspraktijk
Alle specialisten onder 1 dak
Intern tandtechnisch laboratorium
Bekend bij alle zorgverzekeraars
Binnen 1 dag een afspraak
Voorrangsregeling bij spoed
Geen gedoe met de verzekering
Behandeling in meerdere talen

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Tandartspraktijk Dentia in Rotterdam

Bel 010 244 9801 voor een afspraak

Heeft u naar aanleiding van alle informatie op onze site nog steeds vragen aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Call Now Button