Kiespijn

Tandpijn is een veel voorkomende aandoening, die ons allemaal op een bepaald moment in ons leven treft.

De meeste mensen hebben lichte kiespijn, maar soms kan de kiespijn zeer ernstig zijn en dit vereist meestal een spoedbehandeling van het gebit.

Wat zijn de oorzaken van kiespijn?

Tandpijn is een algemene term, die vaak wordt gebruikt om eventuele pijn in de kaak en het gezicht te beschrijven. De meest voorkomende oorzaak van kiespijn is een ontsteking van het vruchtvlees; het vruchtvlees is het binnenste gedeelte van de tand, dat de zenuwen en de bloedvaten bevat. Wanneer de pulp ontstoken raakt, draagt dit vaak bij aan de tandpijn. De pulp kan ontstoken raken als gevolg van de vorming van gaatjes in het gebit, breuken of schade aan de tanden of het tandvlees; soms kan ook kiespijn ontstaan als gevolg van schade aan vullingen.

Bij kinderen kan kiespijn ook worden veroorzaakt door het doorkomen van tandjes en het ontstaan en uitbarsten van nieuwe tanden.

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Kiespijn

Wat zijn de symptomen van kiespijn?

Het meest voorkomende symptoom van kiespijn is natuurlijk pijn in de mond of in het gezicht. Er kunnen echter ook andere symptomen ontstaan: verhoogde gevoeligheid, bloedend tandvlees, zwelling in de kaak en rond de tanden en verhoogde pijn bij het kauwen. Sommige mensen ervaren acute pijn, terwijl anderen een constante kloppende pijn hebben.

Omgaan met kiespijn

Als u kiespijn heeft, moet u zo snel mogelijk naar de tandarts gaan. Laat het niet achter, want het zal waarschijnlijk alleen maar erger worden en de pijn zou symptomatisch kunnen zijn voor een ernstiger aandoening. Terwijl u wacht om naar uw tandarts te gaan, kunt u de pijnstillers overnemen om de pijn te verzachten.

De behandeling van kiespijn is afhankelijk van de oorzaak van de pijn. In veel gevallen wordt kiespijn toegeschreven aan tandbederf en uw tandarts zal dit behandelen door het rottende weefsel in de tand te verwijderen en het gebied te vullen met een vulling. Als uw kiespijn gepaard gaat met schade aan de vulling, zal uw tandarts meestal de oude vulling eruit halen, de holte reinigen en vervangen door een nieuwe vulling. Als uw pijn wordt veroorzaakt door een infectie in het vruchtvlees, moet u mogelijk een wortelkanaalbehandeling ondergaan.

Hoe voorkomt u kiespijn?

De meesten van ons zullen op een bepaald moment in ons leven kiespijn krijgen, maar er zijn stappen die we kunnen nemen om te proberen het risico op kiespijn te verminderen. De belangrijkste en meest effectieve manier om alle tandproblemen te voorkomen is om een goede dagelijkse routine voor mondhygiëne aan te nemen en vast te houden. Dit houdt in dat we de tanden twee keer per dag gedurende twee minuten poetsen, regelmatig flossen en mondwater gebruiken. De andere manier om de kans op een goede mondhygiëne te vergroten is een bezoek aan de tandarts voor een regelmatige controle. Dit betekent dat uw tandarts een oogje in het zeil kan houden op de ontwikkeling van de omstandigheden en deze kan behandelen voordat het nog erger wordt. U kunt ook het risico op kiespijn verminderen door gezond te eten en de hoeveelheid suikerhoudende en zure voedingsmiddelen die u eet te beperken en een afspraak te maken met de tandarts zodra u kiespijn of andere symptomen van mondproblemen ervaart.

Tandartspraktijk Dentia

Beukelsdijk 159A
3022 DE Rotterdam

010 244 9801
info@dentaldentia.nl

Routebeschrijving

Waarom kiest u voor ons?

Een moderne tandartspraktijk
Alle specialisten onder 1 dak
Intern tandtechnisch laboratorium
Bekend bij alle zorgverzekeraars
Binnen 1 dag een afspraak
Voorrangsregeling bij spoed
Geen gedoe met de verzekering
Behandeling in meerdere talen

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Tandartspraktijk Dentia in Rotterdam

Bel 010 244 9801 voor een afspraak

Heeft u naar aanleiding van alle informatie op onze site nog steeds vragen aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Call Now Button