Een kunstgebit of klikgebit, wat zijn de kosten?

Klikgebit & Kunstgebit kosten

Het laten plaatsen van een kunstgebit of een klikgebit is helaas soms onvermijdbaar. Aan de andere kant is het natuurlijk fijn dat deze vorm van tandheelkundige zorg bestaat. De kosten van een gebitsvervangende prothese kunnen flink oplopen. Daarom nemen we u in dit verhaal mee in een overzicht van de kosten die u kunt verwachten bij een kunstgebit of klikgebit.

Kunstgebit kosten

De kosten voor een kunstgebit, of volledige prothese, worden in Nederland vergoed vanuit de basisverzekering. Echter is dit maar een deel van de totale kosten, te weten 75%. De overige 25% wordt als zijnde een eigen bijdrage van u verwacht. Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten, krijgt u mogelijk de eigen bijdrage (deels) vergoed.

Omdat de kunstgebit kosten vanuit de basisverzekering vergoed worden, is elke zorgverzekeraar wettelijk verplicht om over dit bedrag het eigen risico in te houden. Dit eigen risico is voor 2017 vastgesteld op €385,00. Dat bedrag geldt als optelsom voor alle zorg uit de basisverzekering, op enkele uitzonderingen na. Zodra het potje aan eigen risico leeg is, ongeacht aan welke zorgsoort u het heeft verbruikt, is de vergoeding uit de basisverzekering volledig voor rekening van de zorgverzekeraar.

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Kunstgebit kosten

We begrijpen dat dit nogal een ondoorzichtig kostenplaatje is. Wellicht dat onderstaand rekenvoorbeeld u nog meer inzicht geeft in de te verwachten kosten. Let wel, het gaat in dit geval om fictieve bedragen.

  • Totale kunstgebit kosten: €1000,00
  • Vergoeding zorgverzekeraar (75%): €750,00 (met aftrek van openstaand eigen risico)
  • Eigen bijdrage (25%): €250,00
  • Maximaal eigen risico: €385,00

In dit voorbeeld zijn de maximale kosten voor u €635,00. Afhankelijk van het eigen risico kan dit lager voor u uitvallen.

Kosten klikgebit

Om een klikgebit te laten plaatsen, een kunstgebit op implantaten dat u kunt vastklikken op deze kunstwortels, heeft u vooraf de toestemming nodig van uw verzekeraar. De tandarts in Rotterdam doet dit voor u.
Voor een behandeling in een Centrum voor bijzondere tandheelkunde of bij de kaakchirurg heeft u altijd een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Ook de kosten voor een klikgebit worden gedekt door de basisverzekering. Wederom wordt er een eigen bijdrage van u verwacht. Men maakt hierin echter wel onderscheid tussen de bovenkaak en de onderkaak; op de bovenkaak geldt een eigen bijdrage van 10%, voor de onderkaak is dit 8% van de kosten. Ook hier is een vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende tandartsverzekering.

De vergoeding vanuit de basisverzekering verplicht de zorgverzekeraar om ook het eigen risico op het klikgebit in te houden. Hiervoor gelden dezelfde regels als bij een normaal kunstgebit.

Ook voor de kosten van een klikgebit hebben we rekenvoorbeeld voor de onderkaak opgesteld met fictieve bedragen.

Totale kosten klikgebit: €2000,00
Vergoeding zorgverzekeraar (92%): €1840,00 (met aftrek van openstaand eigen risico)
Eigen bijdrage (8%): €160,00
Maximaal eigen risico: €385,00

In dit geval zouden uw maximale kosten €535,00 zijn voor het klikgebit.

Extra kosten

Wanneer er nog tanden en/of kiezen getrokken moeten worden voordat een vervangend gebit geplaatst kan worden, vallen de kosten daarvan vaak onder een aanvullend pakket. De bedragen kunnen flink oplopen; neem deze factor dan ook mee in het kostenplaatje.

Heeft u een basisverzekering afgesloten die een beperkte keuzevrijheid biedt? Dan kan het zo zijn dat de zorgverzekeraar minder vergoed. Dit heeft te maken met contracten die zijn afgesloten tussen zorgverzekeraars en tandartsen. Ga dus vooraf goed na of u bij de tandarts van uw keuze de maximale vergoeding krijgt. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Wilt u weten wat de exacte kosten voor een kunstgebit bij Dental Dentia zijn? Neem contact met ons op en wij rekenen het precies voor u uit. Telefonisch bereikbaar via 010-2449801. Wij ontvangen u ook graag in onze praktijk voor een gratis consult of extra informatie.

Tandartspraktijk Dentia

Beukelsdijk 159A
3022 DE Rotterdam

010 244 9801
info@dentaldentia.nl

Routebeschrijving

Waarom kiest u voor ons?

Een moderne tandartspraktijk
Alle specialisten onder 1 dak
Intern tandtechnisch laboratorium
Bekend bij alle zorgverzekeraars
Binnen 1 dag een afspraak
Voorrangsregeling bij spoed
Geen gedoe met de verzekering
Behandeling in meerdere talen

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Tandartspraktijk Dentia in Rotterdam

Bel 010 244 9801 voor een afspraak

Heeft u naar aanleiding van alle informatie op onze site nog steeds vragen aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Call Now Button