Een kunstgebit: “U staat al met een schroevendraaier in uw hand, maar het kan ook anders”

Kent u de filmpjes? Mensen die een slok drinken nemen en vervolgens hun kunstgebit in hun glas water hebben zitten? Grappig om te zien, maar als het echt gebeurt is het een gênant moment dat je wilt voorkomen. Bij de Rotterdamse tandartspraktijk Dentia doen wij er alles aan om het leven met en zonder kunstmatig gebit zo fijn en praktisch mogelijk te maken.

Natuurlijk kan bij een goedpassende gebitsprothese het gebit niet zomaar uitschieten en in een glas water terecht komen. Maar als de kaak slinkt, kan het zijn dat het gebit niet meer genoeg houvast heeft op de kaak en kan dit inderdaad gebeuren. Ontzettend vervelend natuurlijk. Een uitkomst zou dan een nieuw klikgebit kunnen zijn. Maar, als u loszittende tanden of kiezen in de boven- of onderkaak heeft en ook nog een deel eigen tanden, kunt u ook al voor een klikgebit kiezen. Het is dus niet zo dat u helemaal geen eigen tanden en/of kiezen meer hoeft te hebben.

Wat is een klikgebit?

Ik hoor u denken; maar mijn ‘gewone’ kunstgebit klik ik toch ook vast aan mijn kaak? Dat is natuurlijk zo, maar deze klikt u vaak om de kaak heen. Met een klikgebit worden er eerst kunstmatige wortels in uw mond gezet, ook wel tandimplantaten genoemd, hier kan het klikgebit dan op worden vastgezet. Door het plaatsen van de kunstmatige wortels wordt er een soort plaatje in uw mond gemaakt waarop het kunstgebit vastgeklikt kan worden.  De verhalen dat een klikgebit alleen goed zou zijn voor de onderkaak zijn niet waar; de methode wordt vaak gebruikt voor de onderkaak maar kan ook voor de bovenkaak een goede oplossing zijn. Toch is het wel zo dat vaak mensen die een kunstgebit dragen in de onderkaak een te los zittende prothese hebben en hier een vaste oplossing voor willen. En dan is het klikgebit natuurlijk een perfecte oplossing.

Waarom zou u dan kiezen voor een klikgebit bij de Rotterdamse tandartspraktijk Dentia? Allereerst is het fijn te weten wat de verschillen zijn tussen een klikgebit en een kunstgebit. Het belangrijkste verschil is: het klikgebit zit vast. U heeft dus vaste tanden en kiezen en u kunt de tubetjes kleefpasta dus de deur uitdoen; het gebit zit immers al vast geklikt. Daardoor heeft u minder last van slinkende kaken, een ingevallen gezicht en heeft u een vrij gehemelte. U kunt voluit lachen, eten en drinken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u straks een van de personen uit de ‘grappige’ filmpjes bent.

En nu denkt u natuurlijk: doet dat dan geen pijn? Die kunstmatige wortels? Deze kunnen geplaatst worden onder plaatselijke verdoving maar als u dat wilt kunnen we u ook onder narcose brengen. Verder is de ingreep redelijk eenvoudig; het duurt een half tot één uur. 12 weken nadat de implantaten geplaatst zijn wordt het klikgebit aangepast, zodat deze echt ‘vast klikt’ op de implantaten van uw kaak.

Het fijne bij tandartspraktijk Dentia is dat er verschillende specialisten in ons ruime, moderne centrum bij elkaar zitten. Daarnaast is de afspraak vaak binnen een dag gemaakt en hebben we contacten bij alle zorgverzekeraars. We hebben veel ervaringen van cliënten die we met u kunnen delen, zodat u een goed beeld krijgt. Bent u benieuwd naar de kosten of wilt u meer informatie? Bel dan en wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Tandartspraktijk Dentia

Beukelsdijk 159A
3022 DE Rotterdam

010 244 9801
info@dentaldentia.nl

Routebeschrijving

Waarom kiest u voor ons?

Een moderne tandartspraktijk
Alle specialisten onder 1 dak
Intern tandtechnisch laboratorium
Bekend bij alle zorgverzekeraars
Binnen 1 dag een afspraak
Voorrangsregeling bij spoed
Geen gedoe met de verzekering
Behandeling in meerdere talen

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Tandartspraktijk Dentia in Rotterdam

Bel 010 244 9801 voor een afspraak

Heeft u naar aanleiding van alle informatie op onze site nog steeds vragen aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Call Now Button