Ontstoken tandvlees

Als je gezwollen, ontstoken tandvlees hebt, weet je dat dit kan leiden tot ernstig ongemak.

De meest voorkomende oorzaak van een ontsteking is tandvleesontsteking, maar ook verkeerd poetsen of flossen, tabaksgebruik, chemotherapie, hormonale veranderingen en irritatie van tandheelkundige apparatuur kunnen een rol spelen.

Meer dan 50 procent van de volwassenen die in een vroeg stadium last hebben van een tandvleesontsteking, is ontstoken tandvlees een veelvoorkomende kwaal. Afhankelijk van de ernst van het ontstoken tandvlees kunt u lijden aan een van de twee soorten tandvleesaandoeningen.

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Gingivitis: Een vroege en relatief milde vorm van tandvleesaandoening, gingivitis treft jaarlijks miljoenen Amerikanen. Een van de meest voorkomende symptomen van tandvleesaandoeningen is ontstoken tandvlees dat kan bloeden als u poetst of flost. Hoewel gingivitis niet ernstig is, is het belangrijk om de ziekte te behandelen om verdere progressie te voorkomen.

Parodontitis: Wanneer gingivitis niet tijdig wordt behandeld, kan het overgaan tot het ernstige type tandvleesaandoening dat bekend staat als parodontitis. Op dit punt is ontstoken tandvlees pijnlijker en kunnen uw tanden beginnen los te komen. Dat komt omdat parodontitis het weefsel dat uw tanden op hun plaats houdt, begint te beschadigen. De behandeling van ontstoken tandvlees en parodontitis is erg belangrijk voor de gezondheid van uw mond op lange termijn.

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees voorkomen

De beste manier om tandvleesontsteking te voorkomen is door een goede mondhygiëne te oefenen:

  • Twee keer per dag de tanden te poetsen
  • Minstens één keer per dag flossen
  • Een of twee keer per jaar een controle van het gebit te laten uitvoeren
  • Bezoek aan de tandarts bij gezwollen tandvlees of tandpijn
  • Het vermijden van overtollige suiker om plaquevorming te voorkomen
  • Vermijding van tabaksgebruik

Ontstoken tandvlees behandelen

Gingivitis wordt genoemd als je beginnende tandvleesontsteking hebt. Je kunt dit eigenlijk simpel verhelpen door je tanden iedere dag goed te reinigen, zoals bijvoorbeeld te poetsen, flossen rondom uw tanden en kiezen en tandenstokers gebruiken. Als u een grondige reiniging wilt kunt u dit doen bij de tandarts of mondhygiëniste. Zo wordt al het tandplak en tandsteen verwijderd.

Ontstoken tandvlees behandelen

Parodontitis

Wanneer een gewoonlijke ontstoken tandvlees, oftewel gingivitis, niet op tijd behandeld wordt dan kan de overgang naar een complexe ontsteking genaamd parodontitis. Dit is een tandvleesontsteking die zelfs het kaakbot zal aantasten. Hierdoor kan uw tandvlees terugtrekken en zullen tanden en kiezen los komen te staan. De bacteriën die parodontitis veroorzaken, zijn daarnaast erg gevaarlijk voor de gezondheid. U slikt deze bacteriën namelijk steeds door, waardoor ze in uw maag belanden en zo worden opgenomen in het bloed, waarna ze hart- en vaatziektes, een beroerte of een vroeggeboorte kunnen veroorzaken. Het is dus erg belangrijk om snel actie te ondernemen wanneer u tandvleesontsteking ervaart!

Wij hebben een gespecialiseerde tandarts in parodontitis, genoemd een parodontoloog, waardoor wij u gegarandeerd kunnen verlossen van deze ontsteking!

Met uw kind naar de tandarts

Kinderen eten vaak zoetigheid, waardoor het bij hun erg belangrijk is om de tanden goed te poetsen. Zo blijven hun tanden en tandvlees gezond. Het is verstandig om uw kinderen zo vroeg mogelijk aan te leren hoe zij hun tanden correct horen te poetsen.

Het speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van hun gebit, voor nu en in de toekomst! Als u kind toch last krijgt van bloed rondom de tanden, of wanneer de tandhalzen gevoelig zijn, is het verstandig om een bezoekje te brengen aan de tandarts.

Tandartspraktijk Dentia

Beukelsdijk 159A
3022 DE Rotterdam

010 244 9801
info@dentaldentia.nl

Routebeschrijving

Waarom kiest u voor ons?

Een moderne tandartspraktijk
Alle specialisten onder 1 dak
Intern tandtechnisch laboratorium
Bekend bij alle zorgverzekeraars
Binnen 1 dag een afspraak
Voorrangsregeling bij spoed
Geen gedoe met de verzekering
Behandeling in meerdere talen

Afspraak maken?
Bel 010 244 9801

Tandartspraktijk Dentia in Rotterdam

Bel 010 244 9801 voor een afspraak

Heeft u naar aanleiding van alle informatie op onze site nog steeds vragen aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Call Now Button